Mitt löfte

Om initiativetFrån ord till handling

Om initiativet

Allt börjar med ett löfte. Likt löftet till renkalven vid märkning att ta hand om den. Det är vårt ansvar att rå om naturen. Att lämna så få spår som möjligt. Det är det som gör upplevelsen större.

Ett löfte till fjällen

Här i Härjedalen påminns vi varje dag om allt det fina naturen ger oss. Men det gör också att vi tydligt ser förändringarna. Vi ser hur lederna förändras efter regn, snöfall, kängor och däck. Vi ser effekterna på djurlivet. När djuren är stressade, blir skadade.  Av bilar, cyklar, vandrare eller rovdjur. Vi ser skräp ansamlas. Mer när vi blir fler. Fortfarande är vår fjällvärld relativt orörd och så vill vi att den ska fortsätta vara. För oss och för dig som gäst.

Turism är vårt levebröd. En basnäring för hela regionen. Vi älskar att dela med oss av våra underbara destinationer. Det är vår historia och vår framtid. 

Men vi måste alla påminna oss om att fjällen är ett känsligt naturområde, ett ekosystem. Där vi alla är dess väktare. För att ekosystemet ska må bra tar vi i destinationerna och kommunen hand om lederna, arbetar med underhåll, utveckling. Med skyltning. Med information. Men sen behöver vi din hjälp.

Ett löfte som börjar med dig

Vi tror på eget ansvar. Råg i ryggen och med naturens bästa framför ögonen. Att om nöden kräver det, så gräver man ner bajset. Att vi är starka nog att orka bära hem allt vi tar med ut. Men vi vet också att det är lätt att glömma. Att ett kisspapper har som en magisk attraktionskraft och drar till sig fler kisspapper. Att ett skräppapper i ett vindskydd allt som oftast genomgår celldelning och blir mer skräp. Långt ifrån naturlag. Men en verklighet. Därför vill vi påminna om vår roll i det. Vad vi kan göra, men kanske framförallt varför vi måste göra det.

Allt börjar inifrån. Med ett ett löfte. Detta är vår eld att samlas kring. Vår fana att hålla högt. Det handlar om vår framtid. Inte bara i våra fjäll. Utan överallt. Det är inte bara för Fjällen forever. Utan naturen i stort som skriker efter vår uppmärksamhet. Och vi skall svara. 

Vi börjar där vi kan. Inifrån. Hemifrån.

#FJÄLLENFOREVER

/  Funäsfjällen, Lofsdalen, Vemdalen & Härjedalens Kommun

Kontakt:

Tillsammans för fjällen forever. Vill du veta mer eller vara med oss? Har du pressfrågor? Tveka inte att höra av dig till någon av nedanstående.

Anna Hansson – VD, Destination Vemdalen
anna.hansson@vemdalen.se
070-5601918

Lotta Anestedt – VD, Destination Lofsdalen
lotta.anestedt@lofsdalen.com
076-2483514

Sigge Jungell – VD, Destination Funäsfjällen
sigge.jungell@funasfjallen.se
070-2302009

Jonas Kojan – Förvaltningschef Samhällsutveckling, Härjedalen kommun
jonas.kojan@herjedalen.se
0680-163 23